بررسی وضعیت ایران در شاخص جهانی نوآوری در سال 2016
گزارش شاخص جهانی نوآوری 2016، در تاریخ 15 آگوست (25 مرداد 95) در ژنو سوییس رونمایی شد.
شعار گزارش امسال، برنده شدن با استفاده از نوآوری جهانی است.
نکته جالب توجه در این گزارش، کاهش 18 عددی کشورهای مورد بررسی بوده است به صورتی که تعداد کشورهای حاضر در گزارش از 141 کشور به 128 کشور رسیده است.
در گزارش سال 2016 همانند 4 سال پیش از آن، کشور سوییس در رده اول جهان قرار دارد. بعد از سوییس، سوئد پس از دو سال که جایگاه دومی خود را به انگلستان واگذار نموده بود، مجددا این رتبه را باز پس گرفته و دوم شده است. انگلستان نیز پس از سوییس و سوئد در رده سوم قرار گرفته است.
اما در مورد ایران، آنگونه که از این گزارش بر میآید، به جز در رکنهای «سرمایه انسانی و تحقیقات» و «زیرساختها»، در دیگر رکنها ایران در سال 2016 نسبت به سال 2015 پیشرفت داشته است.
بیشترین صعود در بین ارکان هفتگانه در سال 2016، مربوط به خروجیهای هوشمند (41رتبه) بوده است. یکی ازمهمترین دلایل صعود این رکن، ارتقا 58 پلهای زیررکن ناملموسهای خلاقانه بوده است.
رکن خروجی دیگر یعنی خروجی های دانشی و فناورانه نیز به لطف صعود 52 پله زیررکن دوم خود که تاثیر دانش است، 25 پله ارتقا یافته است.
در بین دیگر ارکان ورودی، رکن پیچیدگی بازار به دلیل صعود 44 رتبهای زیررکن تجارت و رقابت و 28 پلهای زیررکن اعتبار، 37 پله صعود نموده است.
رکن پیچیدگی کسب و کار نیز با ارتقا رتبههای هر یک از ارکان خود مواجه بوده ولی با این حال زیررکن پیوندهای نوآوری با 42 پله صعود بیشترین نقش را در صعود این رکن داشته است.
رکن چالش برانگیز نهادی نیز 14 پله صعود داشته است که علت اصلی آن ارتقا 23 پلهای رکن محیط سیاسی بوده است.
دریافت فایل گزارش وضعیت ایران در شاخص نوآوری
نویسنده: امیرعلی کریمی