نظام نوآوری کره بر سر دوراهی
:dart: در ادامه بررسی مقالات ارائه شده در کنفرانس پنجاهمین سالگرد تاسیس SPRU، مقالهای از آقای Jae-Yong Chong با عنوان:
Korea’s Innovation System at a Crossroads: Transformational Failure towards post catch-up
مورد بررسی قرار می گیرد.
چکیده مقاله:
کشورهای تازهصنعتیشده مانند کره جنوبی، همزمان با انتقال از فاز همپایی با پیشتازان جهانی از طریق تقلید فناوری و شبیهسازی، به فاز پس از همپایی که توسعه دانش جدید برای به دست آوردن رهبری جهانی نوآوری در محصولات و فرایند است، با چالش های عمدهای مواجه میگردند.
در فرایند انتقال، کشورهای تازهصنعتیشده یا نوظهور، نه تنها نیازمند آن هستند تا قابلیتهای نوآورانه خود را ارتقا دهند، بلکه باید قابلیتهای نهادی خود را نیز نوسازی نمایند. علاوه بر این جهتگیریها و باورها در زمینه فعالیتهای نوآوری که برای توسعه فناوریهای جدید مورد نیاز است، از جهتگیریها و باورهایی که برای تقلید یا شبیهسازی یک فناوری اثباتشده لازم است، متفاوت است. به همین علت، این کشورها نیازمند فرایند تحول طولانی مدت هستند تا بر کمبودهای سطح سیستم خود غلبه یابند و جهتگیریهای خود در ماموریتها، حکمرانی نوآوری و طرق سازماندهی نوآوریها را مجددا مشخص نمایند. با توجه به این موارد، تحلیلهای MLP میتواند فرایند تحول طولانیمدت پس از همپایی سیستمهای اجتماعی- فنی را روشن نماید.
این تحقیق، انواع شکستهایی را که در فرایند انتقال روی میدهد، برپایه چارچوب سیستم/شکست روش MLP توضیح می دهد. با استفاده از مطالعه موردی بخشهای هستهای و ارتباطی، این تحقیق ابتدا در جستوجوی آن است که مشخص کند که 1) آیا نوسازی قابلیتهای نهادی برای ارتقای صنعتی در بازارهای جهانی حیاتی است؟ و 2) آیا تغییرات مهمی در جهتگیری ها و باورها برای فاز پس از همپایی فناوری در فعالیتهای نوآورانه وجود دارد یا خیر؟
نویسنده: امیرعلی کریمی