سیاست‌گذاری علم، فناوری و نوآوری

وبلاگ گروه سیاستگذاری علم و فناوری، پژوهشکده سیاستگذای علم، فناوری و صنعت دانشگاه صنعتی شریف

سیاست‌گذاری علم، فناوری و نوآوری

وبلاگ گروه سیاستگذاری علم و فناوری، پژوهشکده سیاستگذای علم، فناوری و صنعت دانشگاه صنعتی شریف

پارادایم سیاستگذاری فناوری مشارکتی

سه شنبه, ۲ شهریور ۱۳۹۵، ۰۹:۱۳ ب.ظ

با توجه به مطالعات مختلف پژوهشگرانِ ‌حوزه‌های سیاست‌گذاری عمومی و انتقال فناوری در طول چند دهه اخیر، می‌توان تاریخ سیاست‌گذاری فناوری آمریکا را به سه پارادایم اصلی تقسیم‌بندی کرد:

  • :white_check_mark:پارادایم شکست بازار
  • :white_check_mark:پارادایم انجام کار یا ماموریت
  • :white_check_mark:پارادایم فناوری مشارکتی

دراین میان، باتوجه به اهمیت پارادایم سیاستگذاری فناوری مشارکتی، بطور مختصر به المان‌های این پارادایم سیاست‌گذاری اشاره می‌کنیم:

:bulb:ریشه‌های نظری:

تئوری سیاستگذاری صنعتی و نظریه‌های توسعه اقتصادی

:bulb:فرضیات اصلی:
این پارادایم نقش بسیار پر‌رنگی را برای دولت و دانشگاه‌ها در توسعه و انتقال فناوری در نظر می‌گیرد. در این دیدگاه دولت می‌تواند به عنوان فراهم‌کننده تحقیقات کاربردی و فناوری برای صنعت عمل کند و یا بعنوان یک کارگزار، به گسترش سیاست‌هایی که منجر به توسعه نوآوری و فناوری صنعتی می‌شوند، اهتمام ورزد. همانطور که پیداست، تاکید این پارادایم بر همکاری بخش‌های مختلف نظیرِ صنعت،دولت و دانشگاه‌ها است.

از نظر پارادایم فناوری مشارکتی، بازار همواره کارآیندترین مسیر نوآوری و رشد اقتصادی نیست و اقتصاد جهانی نیازمند برنامه ریزی متمرکز و حمایت همه‌جانبه برای توسعه فناوری است.

سیاستگذاری‌های فناوری مشارکتی عمیقاً وابسته به مراکز تحقیقاتی دانشگاهی و دولتی است. در واقع منطق این پارادایم ساده است: مراکز تحقیقاتی دانشگاهی و دولتی، تولید می‌کنند ( فناوری) و صنعت از آن استفاده می‌کند.


:bulb:نمونه‌ای از سیاست‌های مبتنی بر این پارادایم:

قانون گسترش نقش مراکز تحقیقاتی دولتی و فدرال در انتقال فناوری و تحقیق‌وتوسعه مشارکتی و دیگر برنامه‌های توسعه اقتصادی فناوری محور (1993 و 1991)


نویسنده: امین قاسمی



منبع:

:point_l

H.Rimes, B. Bozeman, 2014 ” The evolving state-of-the-art in technology transfer research: Revisiting the contingent effectiveness model”
موافقین ۰ مخالفین ۰ ۹۵/۰۶/۰۲
مدیر سایت

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی